بیوگرافی بیل گیتس ثروتمندترین مرد جهان و خالق مایکروسافت

از بیل گیتس، باید به عنوان قلب تپنده مایکروسافت یاد کرد. کسی که خالق ویندوزهای فوق العاده‌ای است که اکثر ما از آن‌ها استفاده می‌کنیم. اگر بخواهم یکی از دیگر از رازهای بیل گیتس را برای شما فاش کنم، باید بگوییم که او اهداف خیلی بزرگی را داشت. فقط نمی‌خواست که یک سیستم عامل را طراحی کند، بلکه قصد داشت بهترین سیستم عاملی را ایجاد کند که تا به حال انسان توانسته بسازد.

بیوگرافی بیل گیتس ثروتمندترین مرد جهان و خالق مایکروسافت

تولد و دوران نوجوانی بیل گیتس

بیل گیتس در 28 اکتبر 1955 در سیاتل متولد شد. گیتس در خانواده‌ای به دنیا آمد که در تجارت و سیاست و خدمات اجتماعی سرشناس بودند. پدر وی ویلیام هنری گیتس دوم وکیل دادگستری و یکی از سرشناسان شهر سیاتل، واشینگتن بود و مادر او آموزگار مدرسه و یکی از اعضای هیئت مدیره یونایتد اینترنشنال بود که در امور خیریه نیز فعالیت داشت.

بيل گيتس در مدرسه لیک ساید شروع به تحصیل کرد. سپس به علاقه خود به نرم‌افزار پی برد و برنامه‌نویسی را در سن ۱۳ سالگی شروع کرد. در همین جا بود که هسته اولیه مایکروسافت شکل گرفت. در بهار سال ۱۹۶۸ میلادی مدرسه تصمیم گرفت که دانش آموزان را با پدیده‌ای جدید که به تازگی در دنیا شکل گرفته ‌بود یعنی کامپیوتر آشنا کند.

در مدرسه Lakeside، یک شرکت کامپیوتری سیاتل برای دانش‌آموزان یک کامپیوتر را فراهم آورد. بیل گیتس بسیار مشتاق و علاقمند به کامپیوتر بود و بیشتر وقت خود را با کار کردن با آن می‌گذراند. او یک برنامه TIC-TAC-TOE در زبان رایانه ای BASIC نوشت که به کاربران این امکان را می‌داد تا با کامپیوتر بازی کنند. پس از مدتی مدیران مدرسه به بیل اجازه دادند تا نرم افزاری را برای زمانبندی کلاس دانش آموزان پیاده سازی کند، بيل گيتس به همراه سه دوست دیگرش در مدرسه به یکدیگر کمک می کردند و همچنین به آموزش زبان های برنامه نویسی دیگری نیز پرداختند، دوست صمیمی تر بیل پل آلن نام داشت، آنها در آن زمان نمیدانستند که قرار است چه کار بزرگی را در آینده انجام دهند و چه عناوینی را در دنیا به خود اختصاص دهند بعد از آن بیل همواره در حال پیشرفت بود تا اینکه در نهایت در سال ۱۹۷۳ از مدرسه فارغ التحصیل شد.

تحصیلات بیل گیتس

بیل گیتس دیپلم خودش را از همان مدرسه لیک ساید گرفت. بعد از آن برای این بتواند آروزی پدرش یعنی وکیل شدن را برآورده کند به دانشگاه رفت. اما بیل گیتس اصلاٌ دوست نداشت که دانشگاه برود، با این که در آزمون ورودی دانشگاه از مجموع 1600 امتیاز، امتیاز 1590 را کسب کرده بود، اما حس خوبی نداشت. پس برای همین دانشگاه را خیلی زود ترک کرد و سریع رفت سراغ کار.

همانطور که گفتیم، بیل گیتس تا زمانی که در دانشگاه حضور داشت، شگفتی‌های زیادی آفرید. همان سال اولی که در دانشگاه هاروارد درس می‌خواند، نمونه کاری را به زبان بیسیک (Basic) برای میکرو کامپیوترهایش نوشت. پس از گذشت دو سال بیل گیتس در سال ۱۹۷۵ دانشگاه را رها و با همکاری پل آلن کسب و کار خود، شرکت مایکروسافت را ایجاد کرد.

بیل گیتس و تولد مایکروسافت

رابطه دوستانه بیل و پل با یکدیگر ادامه داشت، گیتس در سال ۱۹۷۵ برای یک نسخه Basic مجددا تیم دو نفره خود را با پل تشکیل داد. در همان سال بیل خبر تولید یک کامپیوتر را در مجله مشاهده کرد و بلافاصله با مدیران شرکت سازنده آن کامپیوتر یعنی MITS تماس گرفت و اعلام کرد که در حال تولید یک نرم افزار مترجم زبان بیسیک برای آن کامپیوتر است، در واقعیت گیتس چنین کاری را نکرده بود ولی تصمیم گرفت از این طریق نظر مدیران آن شرکت را جلب نماید.

با قبول مدیران شرکت MITS جهت دمو برنامه نامبرده، بیل و پل تصمیم گرفتند تا نمونه کار خود را برای دمو آماده کنند، خروجی جلسه مبنی بر آن شد تا پل و بیل بر روی مترجم خود (Altair BASIC) کار کنند. این دو دوست اولین دفتر کار خود را در آلبوکرکی تاسیس کردند و بعد از مدتی شرکت خود را به ثبت رساندند، این شرکت مایکروسافت نام گرفت.

در آن زمان ها مایکروسافت فقط ۴۰ کارمند داشت که مداوم مشغول کار کردن بودند. مبلغ کل فروش آن فقط ۲.۴ میلیون دلار در سال بود. در سال ۱۹۸۰ شرکتی به نام IBM برای پیشرفت در زمینه کامپیوتر های شخصی تصمیم بر ساخت کامپیوتر خود که PC نام دارد و هم اکنون کامپیوترهای عصر حاضر نیز مجهز به آن هستند، بسازد و به بازار عرضه کند. اما شرکت IBM تصمیم گرفته بود تا کار نرم افزار آن را به شرکت دیگری بسپارد. از اینجا بود که خوش شانسی به مایکروسافت روی آورد و شرکت IBM قراردی با شرکت کوچک مایکروسافت بست تا نرم افزارهای مورد نظر شرکت IBM را تولید کند بیل گیتس و پل آلن سیستم DOS 86 را برای کامپیوتر های شخصی IBM با تغییراتی اعمال کردند و حتی امکانات بیشتری را به آن اضافه نمودند و از آن یک سیستم عامل قوی ۱۶ بیتی ساختند.

مایکروسافت این سیستم عامل را MS-DOS نامید. MS-DOS برروی کامپیوترهای شخصی IBM جای گرفتند و شرکت IBM مقداری از فروش کامپیوترهای PC خود را برای استفاده از MS-DOS به مایکروسافت می داد.

چند سال بعد مایکروسافت سیستم عامل گرافیکی با نام Windows را منتشر کرد و محصولات موفق تری تولید کرد که باعث رشد چشمگیر آن شد. طبق آمار بیش تر از ۹۵ درصد از دارندگان کامپیوترهای شخصی در سراسر دنیا از محصولات مختلف مایکروسافت استفاده می کنند.

زندگی شخصی بیل گیتس

بیل گیتس در ژانویه ۱۹۹۴ میلادی با ملیندا فرنچ از کارمندان مایکروسافت ازدواج کرد. ملیندا اهل دالاس در ایالت تگزاس آمریکا است. این زوج دارای سه فرزند به نام‌های جنیفر کاترین گیتس (۱۹۹۶ میلادی)، روری جان گیتس (۱۹۹۹ میلادی) و فوب ادل گیتس (۲۰۰۲ میلادی) هستند.

خانه بیل گیتس یکی از مدرن‌ترین و گران‌ترین خانه‌های جهان بوده که در کنار تپه می‌باشد و منظره‌ای رو به دریاچه واشینگتن در مدینا واقع در واشینگتن دارد. بر طبق برآورد مجموعه خانه و زمینش معادل ۱۲۵ میلیون دلار ارزش دارد و مالیات آن در حدود ۱ میلیون دلار در سال می‌باشد. همچنین در بین دارایی‌های بیل گیتس، مجموعه ای از نوشته های لئوناردو داوینچی موجود می باشد که او در سال ۲۰۰۴ به مبلغ ۳۰٫۸ میلیون دلار در یک حراجی خریداری کرده است.

بیل گیتس و ادامه راه موفقیت

بیل گیتس شبکه اجتماعی بزرگ لینکدین (Linkdin) را به قیمت 26 میلیارد دلار خریداری کرد. شبکه‌ای که با بروز رسانی‌های این کمپانی، به یکی از بهترین شبکه‌ها برای پیدا کردن فرصت شغلی تبدیل شده است. همچنین او به سمت شبکه بزرگ اسکایپ (Skype) رفت و آن را به ارزش 8 میلیون دلار خریداری کرد. شبکه‌ای که امروزه تمام کابران ویندوز را به صورت تصویری به هم متصل کرده است و افراد در هر موقعیتی می‌توانند از راه دور ارتباط تصویری بگیرند و جلسات خودشان را به صورت مجازی برگزار کنند.

یکی از بزرگ‌ترین دلایلی که بیل گیتس را به غول کامپیوتری دنیا تبدیل کرده است، این است که او در همه سیستم‌های کامپیوتری دنیا نقشی را ایفا کرده است. ویندوز در تمامی کامپیوترهای دنیا وجود دارد و مایکروسافت تلاش کرده است که حداقل شده در یک برنامه از آن سیستم نقش آفرینی کند و خودش را در آن تجارت سهیم کند. حتی با فیس بوک هم همکارهی‌هایی را داشته است و قسمتی از سهام آن را خریداری کرده است. خلاصه، باید گفت هر کسی که می‌خواهد به موفقیت عظیمی در این عرصه دست پیدا کند، باید مایکروسافت را شریک و همکار خودش کند. یعنی باید به پادشاه دنیای فناوری بگوید که قرار است چه کار کند.

گیتس در سال ۲۰۰۰ پس از ۲۵ سال، از مدیرعاملی مایکروسافت کناره‌گیری کرد و جای خود را به استیو بالمر داد، ولی همچنان به‌عنوان مدیر ارشد اجرایی و رئیس هیئت مدیره این شرکت، به فعالیت خود ادامه داد. وی از سال ۱۹۷۵ تا ۲۰۱۴ ریاست هیئت مدیره مایکروسافت را برعهده داشت و پس از ۳۹ سال، با کناره‌گیری گیتس، جان دبلیو تامسون به جای وی منصوب گردید.

براساس آخرین رتبه‌بندی انجام شده توسط مجله فوربز در اوت ۲۰۱۸، بیل گیتس با دارایی خالص ۹۵٫۱ میلیارد دلار، پس از جف بیزوس مؤسس آمازون، دومین فرد ثروتمند جهان به ‌شمار می‌آید. وی نخستین بار در سال ۱۹۹۴ در رتبه نخست از فهرست ثروتمندترین افراد جهان قرار گرفت و برای ۱۵ سال پیاپی در صدر این فهرست قرار داشت، سپس در سال ۲۰۱۰ بازرگان مکزیکی، کارلوس اسلیم، جای او را گرفت. سال ۲۰۱۴ پس از ۴ سال که گیتس رتبه دوم را به خود اختصاص می‌داد، در حالی‌که به تازگی از ریاست هیئت مدیره مایکروسافت کناره‌گیری کرده بود، بار دیگر از سوی مجله اقتصادی فوربز به‌عنوان ثروتمندترین فرد جهان انتخاب گردید.

اختراعات بیل گیتس

اولین سخت افزاری که مایکروسافت در بازار منتشر کرد، یک موس بود که در سال 1983 توجهات بسیاری از افراد را به خودش جلب کرد. وقتی که ایده‌های خلاقانه بیل و دوستانش مورد توجه مردم قرار گرفت، بیل گیتس سخت‌تر از گذشته در این زمینه کار کرد و به همراه تیمش توانست گجت‌های زیبایی را طراحی کند.

از جمله اختراعاتی که مورد توجه مردم قرار گرفتند عبارت‌اند از، سرفیس لپ‌تاپ (surface laptop)، سرفیس پرو (surface pro)، سرفیس بوک (surface book)، سرفیس استودیو (surface studio)، سرفیس هاب (surface Hub) و سرفیس گو (surface go).

جوایز و دستاوردهای بیل گیتس

بیل گیتس در سال ۲۰۰۵ نشان افتخاری KBE یاKnight Commander of the Order of the British Empire را از دست ملکه‌ی انگلستان دریافت کرد. بسیاری از جوایز دیگری که گیتس دریافت کرده است، به خاطر فعالیت‌های بشردوستانه بوده و این جایزه‌ها را با همسرش ملیندا تقسیم کرده است.

بیل گیتس در سال 2015 بعد از اینکه جایزۀ لسکر دریافت کرد، در سال ۲۰۱۶، رییس جمهور آمریکا، باراک اوباما «نشان افتخار آزادی از طرف ریاست جمهوری» را به بیل و ملیندا گیتس اهدا کرد. فرانسیس اولاند، رئیس جمهور فرانسه نیز بالاترین نشان افتخار این کشور را در سال ۲۰۱۷ به این زوج اهدا کرد. در سال 2010 نیز به خاطر کمک‌هایش به صنعت آی.تی جایزه بوفالوی نقره ای را دریافت نمود. گیتس جوایز متعددی را به خاطر مسائل مختلف به دست آورده است.

مجموعه مقالات مهارتهای فردی

زندگینامه افراد موفق

بیوگرافی اورسولا برنز مدیرعامل شرکت زیراکس بیوگرافی اورسولا برنز مدیرعامل شرکت زیراکس


بیوگرافی وین دایر بزرگترین معلم موفقیت در جهان بیوگرافی وین دایر بزرگترین معلم موفقیت در جهان


بیوگرافی ری کراک، مالک و مدیر شرکت مک دونالد بیوگرافی ری کراک، مالک و مدیر شرکت مک دونالد


بیوگرافی جان مک آفی مخترع آنتی ویروس بیوگرافی جان مک آفی مخترع آنتی ویروس


بیوگرافی جک ما خالق شرکت علی بابا بیوگرافی جک ما خالق شرکت علی بابا


بیوگرافی استیو وزنیاک شریک استیو جابز در راه اندازی اپل بیوگرافی استیو وزنیاک شریک استیو جابز در راه اندازی اپل


بیوگرافی دیوید آین‌ هورن بزرگ مرد دنیای اقتصاد آمریکا بیوگرافی دیوید آین‌ هورن بزرگ مرد دنیای اقتصاد آمریکا


بیوگرافی جورج ساموئل کلاسون کارآفرین آمریکایی بیوگرافی جورج ساموئل کلاسون کارآفرین آمریکایی


بیوگرافی پیر امیدیار کارآفرین ایرانی بیوگرافی پیر امیدیار کارآفرین ایرانی


بیوگرافی استیو بالمر مدیر عامل شرکت مایکروسافت بیوگرافی استیو بالمر مدیر عامل شرکت مایکروسافت


بیوگرافی ویلیام شاکلی مخترع ترانزیستور و فیزیکدان بیوگرافی ویلیام شاکلی مخترع ترانزیستور و فیزیکدان


بیوگرافی ژان پل گتی صاحب اقتصادی ترین ذهن تاریخ بیوگرافی ژان پل گتی صاحب اقتصادی ترین ذهن تاریخ


بیوگرافی دکتر محمود حسابی پدر علم فیزیک ایران بیوگرافی دکتر محمود حسابی پدر علم فیزیک ایران


بیوگرافی والت دیزنی خالق انیمیشن های به یاد ماندنی بیوگرافی والت دیزنی خالق انیمیشن های به یاد ماندنی


بیوگرافی مارک زاکربرگ میلیاردر فیسبوک بیوگرافی مارک زاکربرگ میلیاردر فیسبوک


بیوگرافی اندی رابین خالق سیستم عامل اندروید بیوگرافی اندی رابین خالق سیستم عامل اندروید


بیوگرافی رابرت کیوساکی الگوی ثروت آفرینی در جهان بیوگرافی رابرت کیوساکی الگوی ثروت آفرینی در جهان


بیوگرافی برایان تریسی مشاور نام‌آور موفقیت و خوشبختی بیوگرافی برایان تریسی مشاور نام‌آور موفقیت و خوشبختی


بیوگرافی استیو جابز ایده پرداز دنیای تکنولوژی بیوگرافی استیو جابز ایده پرداز دنیای تکنولوژی


بیوگرافی ناپلئون هیل و اسرار ثروتمند شدن بیوگرافی ناپلئون هیل و اسرار ثروتمند شدن


بیوگرافی وارن بافت موفق‌ترین سرمایه‌گذار قرن بیستم بیوگرافی وارن بافت موفق‌ترین سرمایه‌گذار قرن بیستم


بیوگرافی هنری فورد خالق کمپانی قدرتمند فورد Ford بیوگرافی هنری فورد خالق کمپانی قدرتمند فورد Ford


بیوگرافی لری پیج موسس گوگل Google بیوگرافی لری پیج موسس گوگل Google


بیوگرافی جیمی ویلز موسس بنیاد دانشنامه‌ جامع ویکی ‌پدیا بیوگرافی جیمی ویلز موسس بنیاد دانشنامه‌ جامع ویکی ‌پدیا


بیوگرافی بیل گیتس ثروتمندترین مرد جهان و خالق مایکروسافت بیوگرافی بیل گیتس ثروتمندترین مرد جهان و خالق مایکروسافت


بیوگرافی سویچیرو هوندا کارآفرین مشهور ژاپنی بیوگرافی سویچیرو هوندا کارآفرین مشهور ژاپنی


بیوگرافی جف بزوس خالق فروشگاه بزرگ آنلاین آمازون بیوگرافی جف بزوس خالق فروشگاه بزرگ آنلاین آمازون


بیوگرافی آنتونی رابینز معروف ترین سخنران انگیزشی در جهان بیوگرافی آنتونی رابینز معروف ترین سخنران انگیزشی در جهان


خلاقیت و نوآوری

تقویت حافظه

اعتماد بنفس

مثبت اندیشی

موفقیت

هدف گذاری

تصمیم گیری موفق

سلامتی

روانشناسی کاربردی